Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 505

Tuńczyk idealnie nadaje się do warstwowych sałatek bo, moim zdaniem, urozmaica ich smak ;)

Składniki

  • fasola czerwona konserwowa 1 puszka
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • jaja na twardo 6 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • ser żółty 100 g
  • jogurt grecki 3 łyżki
  • majonez 4 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na dnie wysokiej miski wyłożyć odcedzoną kukurydzę. Następnie dodać białka starte na dużych oczkach i odcedzoną czerwoną fasolkę. Jogurt wymieszać z majonezem, musztarda i przyprawami. Na warstwę fasolki przelać część przygotowanego sosu i wyłożyć tuńczyka. Następnie starte na dużych oczkach żółtka i odcedzony groszek zielony. Zalać pozostałym sosem.

  2. Na wierzch zetrzeć ser na dużych oczkach. Przed podaniem schłodzić.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń