Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wigilijna to połączenie tradycyjnych smaków śledzi, jajek i warzyw. Jest kremowa, wyrazista i delikatnie słona. Świetnie wpisze się w świąteczną atmosferę - jest sycąca, elegancka i wyjątkowa w smaku! Sałatkę można zestawiać z innymi daniami lub serwować z chlebem.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 983
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1197
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 983
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1197
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Składniki
Zalej płaty śledziowe wodą na minimum 2-3 godziny. Po tym czasie odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je i posiekaj drobno. Paprykę czerwoną oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój w kostkę. Cebulę również posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z soku. Pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski wraz z kawałkami śledzi i jajkami. Dodaj zawartość połowy puszki kukurydzy.
Majonez wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dodaj do miski, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj dokładnie. Włóż do lodówki minimum na 40 minut przed podaniem.