Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wigilijna to połączenie tradycyjnych smaków śledzi, jajek i warzyw. Jest kremowa, wyrazista i delikatnie słona. Świetnie wpisze się w świąteczną atmosferę - jest sycąca, elegancka i wyjątkowa w smaku! Sałatkę można zestawiać z innymi daniami lub serwować z chlebem.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 108
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6036
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4017
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 108
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 6036
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4017
Składniki
Zalej płaty śledziowe wodą na minimum 2-3 godziny. Po tym czasie odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je i posiekaj drobno. Paprykę czerwoną oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój w kostkę. Cebulę również posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z soku. Pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski wraz z kawałkami śledzi i jajkami. Dodaj zawartość połowy puszki kukurydzy.
Majonez wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dodaj do miski, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj dokładnie. Włóż do lodówki minimum na 40 minut przed podaniem.