Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wigilijna to połączenie tradycyjnych smaków śledzi, jajek i warzyw. Jest kremowa, wyrazista i delikatnie słona. Świetnie wpisze się w świąteczną atmosferę - jest sycąca, elegancka i wyjątkowa w smaku! Sałatkę można zestawiać z innymi daniami lub serwować z chlebem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3121
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Zalej płaty śledziowe wodą na minimum 2-3 godziny. Po tym czasie odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je i posiekaj drobno. Paprykę czerwoną oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój w kostkę. Cebulę również posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z soku. Pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski wraz z kawałkami śledzi i jajkami. Dodaj zawartość połowy puszki kukurydzy.
Majonez wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dodaj do miski, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj dokładnie. Włóż do lodówki minimum na 40 minut przed podaniem.