Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wigilijna to połączenie tradycyjnych smaków śledzi, jajek i warzyw. Jest kremowa, wyrazista i delikatnie słona. Świetnie wpisze się w świąteczną atmosferę - jest sycąca, elegancka i wyjątkowa w smaku! Sałatkę można zestawiać z innymi daniami lub serwować z chlebem.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 598
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4349
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 598
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4349
Składniki
Zalej płaty śledziowe wodą na minimum 2-3 godziny. Po tym czasie odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je i posiekaj drobno. Paprykę czerwoną oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój w kostkę. Cebulę również posiekaj. Ogórki kiszone odsącz z soku. Pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski wraz z kawałkami śledzi i jajkami. Dodaj zawartość połowy puszki kukurydzy.
Majonez wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dodaj do miski, dopraw solą i pieprzem, zamieszaj dokładnie. Włóż do lodówki minimum na 40 minut przed podaniem.