Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiosenna łączy w sobie oba składniki ulubione dla okresu Wielkanocy: jajka i śledzia. Ryba została dodatkowo skropiona wyrazistym i lekko pikantnym sosem. Efektownego wyglądu nadają sałatce wycięte z jajek kwiaty. Danie pięknie wygląda na wielkanocnym stole – świeżo i wiosennie.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4660
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4621
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 888
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8350
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13163
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4660
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 581
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4621
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 888
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8350
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13163
Składniki
Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz i pokrój w dużą kostkę.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Połącz sos ze śledziem, jabłkiem i koperkiem. Składniki umieść w misce sałatkowej lub rozłóż równomiernie w pucharkach sałatkowych.
Na wierzchu umieść żółty ser starty na tarce o grubych oczkach.
Z jajek odetnij końcówki i odłóż je na bok. Jajka zetrzyj na tarce i posyp nimi wierzch sałatki.
Z odciętych końcówek jajek wykonaj kwiaty i udekoruj nimi sałatkę. Za pomocą żółtek wykonaj środek kwiatów.
Sałatkę wiosenną podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną listkami natki pietruszki.