Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiosenna łączy w sobie oba składniki ulubione dla okresu Wielkanocy: jajka i śledzia. Ryba została dodatkowo skropiona wyrazistym i lekko pikantnym sosem. Efektownego wyglądu nadają sałatce wycięte z jajek kwiaty. Danie pięknie wygląda na wielkanocnym stole – świeżo i wiosennie.
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1197
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4130
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1159
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1197
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4130
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1159
Składniki
Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz i pokrój w dużą kostkę.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Połącz sos ze śledziem, jabłkiem i koperkiem. Składniki umieść w misce sałatkowej lub rozłóż równomiernie w pucharkach sałatkowych.
Na wierzchu umieść żółty ser starty na tarce o grubych oczkach.
Z jajek odetnij końcówki i odłóż je na bok. Jajka zetrzyj na tarce i posyp nimi wierzch sałatki.
Z odciętych końcówek jajek wykonaj kwiaty i udekoruj nimi sałatkę. Za pomocą żółtek wykonaj środek kwiatów.
Sałatkę wiosenną podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną listkami natki pietruszki.