Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiosenna łączy w sobie oba składniki ulubione dla okresu Wielkanocy: jajka i śledzia. Ryba została dodatkowo skropiona wyrazistym i lekko pikantnym sosem. Efektownego wyglądu nadają sałatce wycięte z jajek kwiaty. Danie pięknie wygląda na wielkanocnym stole – świeżo i wiosennie.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101904
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6294
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2592
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101904
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6294
Składniki
Jajka ugotuj na twardo.
Śledzie odsącz i pokrój w dużą kostkę.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soku.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Połącz sos ze śledziem, jabłkiem i koperkiem. Składniki umieść w misce sałatkowej lub rozłóż równomiernie w pucharkach sałatkowych.
Na wierzchu umieść żółty ser starty na tarce o grubych oczkach.
Z jajek odetnij końcówki i odłóż je na bok. Jajka zetrzyj na tarce i posyp nimi wierzch sałatki.
Z odciętych końcówek jajek wykonaj kwiaty i udekoruj nimi sałatkę. Za pomocą żółtek wykonaj środek kwiatów.
Sałatkę wiosenną podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną listkami natki pietruszki.