Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta , smaczna , wieloskładnikowa i pełna witamin sałatka , którą proponuję do potraw z grilla.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 649
Składniki
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę. Ogórek zielony obrać i pokroić w kostkę lub pół plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę opłukać i pokroić w plasterki. Pomidory opłukać i pokroić w większą kostkę. Do miski włożyć mieszankę sałat, dodać przygotowane warzywa, skropić sokiem z cytryny doprawić solą, pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Sos do sałatek przygotować według opisu na opakowaniu. Przygotowanym sosem polać sałatkę. Podawać do potraw z grilla, do obiadu itp.