Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka do podania solo lub z pieczywem, sprawdzi się także na lunch z dodatkiem shoarmy z kurczaka.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Oczyszczone łodygi selera naciowego kroimy w plasterki, paprykę i cebulkę kroimy w kosteczkę. Dodajemy kukurydzę oraz ananasa w kawałkach odsączonego z syropu. Ser żółty kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wraz z kukurydzą, ananasem i serem mieszamy w misce. W małej miseczce przygotowujemy sos do sałatki. Mieszamy majonez, jogurt naturalny i musztardę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sos dodajemy do warzyw, dobrze mieszkamy.
Sałatkę można podawać w takiej formie lub przygotować do niej shoarmę z piersi kurczaka. Pokrojone w kostkę mięso smażymy na złoty kolor na patelni. Polecam przyprawić go wędzoną papryką, pieprzem ziołowym i szczyptą soli. Smacznego!