Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka do podania solo lub z pieczywem, sprawdzi się także na lunch z dodatkiem shoarmy z kurczaka.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Oczyszczone łodygi selera naciowego kroimy w plasterki, paprykę i cebulkę kroimy w kosteczkę. Dodajemy kukurydzę oraz ananasa w kawałkach odsączonego z syropu. Ser żółty kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wraz z kukurydzą, ananasem i serem mieszamy w misce. W małej miseczce przygotowujemy sos do sałatki. Mieszamy majonez, jogurt naturalny i musztardę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sos dodajemy do warzyw, dobrze mieszkamy.
Sałatkę można podawać w takiej formie lub przygotować do niej shoarmę z piersi kurczaka. Pokrojone w kostkę mięso smażymy na złoty kolor na patelni. Polecam przyprawić go wędzoną papryką, pieprzem ziołowym i szczyptą soli. Smacznego!