Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie zdrowej i soczystej sałatki pełnej witamin z nutką leśnych grzybków.
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 15
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 37
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 231
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 15
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 37
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 231
Składniki
Liście szpinaku delikatnie siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w słupki kalarepkę, pokrojone w kostkę ogórki i kiwi w półplasterki, puszkę słodkiej kukurydzy oraz pokrojone w paski marynowane rydze.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy 2 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżeczki musztardy i 1,5 łyżki oleju lnianego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do sosu dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz stevią.
Wszystkie pokrojone wcześniej składniki zalewamy sosem, mieszamy i posypujemy ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)