Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie zdrowej i soczystej sałatki pełnej witamin z nutką leśnych grzybków.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13289
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 493
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9846
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13289
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 493
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9846
Składniki
Liście szpinaku delikatnie siekamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w słupki kalarepkę, pokrojone w kostkę ogórki i kiwi w półplasterki, puszkę słodkiej kukurydzy oraz pokrojone w paski marynowane rydze.
PRZYGOTOWANIE SOSU: Do miseczki wlewamy 2 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki octu jabłkowego, 3 łyżeczki musztardy i 1,5 łyżki oleju lnianego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do sosu dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz stevią.
Wszystkie pokrojone wcześniej składniki zalewamy sosem, mieszamy i posypujemy ziarnami słonecznika. Życzę smacznego! :)