Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz sycącej sałatki, która idealnie sprawdzi się na rodzinną imprezę, kolację, lub grilla? Postaw na tę na bazie ugotowanych ziemniaków. Można zrobić ją na wiele sposobów, w naszym przepisie wykorzystaliśmy podsmażony na chrupiąco boczek, czerwoną cebulę, oraz suszone pomidory. Podaj ją z lekkim sosem, który świetnie połączy wszystkie smaki. Sałatka wujaszka jest tak smaczna, że na pewno w mig zniknie ze stołu, a jeśli podasz ją gościom, na pewno poproszą o dokładkę. Ten przepis świetnie sprawdzi się w sezonie grillowym do kurczaka, kiełbaski, lub karkówki.
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3009
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 233
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj, obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do przestudzenia. Jeśli masz młode ziemniaki, które mają cienką skórkę, możesz ugotować je w mundurkach.
W międzyczasie boczek drobno pokrój i podsmaż na suchej patelni, aż będzie chrupiący.
Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w mniejsze kawałki. Szczypiorek drobno posiekaj. Cebulę czerwoną pokrój w drobną kostkę.
Przestudzone ziemniaki pokrój w dużą kostkę, przełóż je do miski. Dodaj przestudzony boczek, pokrojone suszone pomidory, posiekaną cebulę i szczypiorek.
W miseczce wymieszaj jogurt, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodaj do sałatki wujaszka i wymieszaj.