Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, chrupiąca, kolorowa sałatka
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 43
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 548
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 147
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 789
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 43
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 548
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 147
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 789
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyści i pokroić na małe kawałki. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem. Usmażyć, ostudzić. Ananasa odcedzić i pokroić w ósemki. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystkie składniki na sos wymieszać i doprawić solą do smaku. Sałaty wyłożyć na talerz. Na wierzch ułożyć ananasa, kurczaka i ziarna słonecznika.
Polać sosem. Najlepiej smakuje świeża. Smacznego :-)