Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, chrupiąca, kolorowa sałatka
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 43
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31204
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 382
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1472
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 43
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31204
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 382
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1472
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyści i pokroić na małe kawałki. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem. Usmażyć, ostudzić. Ananasa odcedzić i pokroić w ósemki. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Wszystkie składniki na sos wymieszać i doprawić solą do smaku. Sałaty wyłożyć na talerz. Na wierzch ułożyć ananasa, kurczaka i ziarna słonecznika.
Polać sosem. Najlepiej smakuje świeża. Smacznego :-)