Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka łącząca w sobie różne smaki i faktury. Idealnie sprawdzi się jako mała przekąska w ciągu dnia, można podać ją również jako chrupiący dodatek do dań z grilla. Jest lekka, orzeźwiająca i bardzo smaczna.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2581
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101900
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6293
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2581
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101900
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6293
Składniki
Arbuza początkowo kroimy w cienkie plasterki, odcinamy skórę. Następnie kroimy w kostkę i usuwamy ewentualne pestki.
Ogórka myjemy, przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki.
Oliwki odcedzamy z zalewy i przecinamy na pół.
Ser feta kroimy w kostkę.
Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Sałatkę z arbuzem i fetą skrapiamy sokiem z limonki i polewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy ziarnami słonecznika.