Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka łącząca w sobie różne smaki i faktury. Idealnie sprawdzi się jako mała przekąska w ciągu dnia, można podać ją również jako chrupiący dodatek do dań z grilla. Jest lekka, orzeźwiająca i bardzo smaczna.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 650
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 71
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 650
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 71
Składniki
Arbuza początkowo kroimy w cienkie plasterki, odcinamy skórę. Następnie kroimy w kostkę i usuwamy ewentualne pestki.
Ogórka myjemy, przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki.
Oliwki odcedzamy z zalewy i przecinamy na pół.
Ser feta kroimy w kostkę.
Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Sałatkę z arbuzem i fetą skrapiamy sokiem z limonki i polewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy ziarnami słonecznika.