Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i orzeźwiająca sałatka pełna smaków i kolorów. Idealna na letnie upały.
proste słoiki bez krawędzi
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1439
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 76
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1439
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 76
Składniki
Pierś z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, musztardą i miodem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Mięso wraz z naczyniem wstawiamy do parowaru parujemy przez 45 minut. Gdy mięso się gotuje na parze przygotowujemy bazę sałatki. Do słoiczków wkładamy listki szpinaku, schłodzonego w lodówce i pokrojonego w kostkę arbuza. Następnie układamy warstwę z cienko pokrojonej cukinii. Na warstwie z cukinii układamy kostki fety. Jeszcze ciepłego kurczaka kroimy w kostkę. Układamy go na wierzchu. Posypujemy pestkami granatu i skrapiamy olejem. Możemy również lekko posypać solą i pieprzem. Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.