Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i orzeźwiająca sałatka pełna smaków i kolorów. Idealna na letnie upały.
proste słoiki bez krawędzi
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21614
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 161
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21614
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 161
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Pierś z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, musztardą i miodem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Mięso wraz z naczyniem wstawiamy do parowaru parujemy przez 45 minut. Gdy mięso się gotuje na parze przygotowujemy bazę sałatki. Do słoiczków wkładamy listki szpinaku, schłodzonego w lodówce i pokrojonego w kostkę arbuza. Następnie układamy warstwę z cienko pokrojonej cukinii. Na warstwie z cukinii układamy kostki fety. Jeszcze ciepłego kurczaka kroimy w kostkę. Układamy go na wierzchu. Posypujemy pestkami granatu i skrapiamy olejem. Możemy również lekko posypać solą i pieprzem. Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.