Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado uwielbiam, więc proponuję je w takiej odsłonie.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 474
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 546
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10162
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2302
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10024
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 474
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 546
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10162
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2302
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10024
Składniki
Ugotowałem jajka. Po obraniu pokroiłem na ćwiartki, doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowałem sos mieszając składniki w miseczce. Obrałem awokado, przekroiłem na pół, usunąłem pestkę. Miąższ pokroiłem na kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem. Ogórki po umyciu, obrałem pozostawiając miejscami paski skórki. Pokroiłem na plasterki, oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem także sokiem z cytryny. Ogórek i awokado wymieszałem z połową sosu. Na talerzu rozłożyłem sałatę , dodałem ogórki i awokado. Na wierzchu ułożyłem jajka i oliwki, polałem resztą sosu.