Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado uwielbiam, więc proponuję je w takiej odsłonie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99964
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99964
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Składniki
Ugotowałem jajka. Po obraniu pokroiłem na ćwiartki, doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowałem sos mieszając składniki w miseczce. Obrałem awokado, przekroiłem na pół, usunąłem pestkę. Miąższ pokroiłem na kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem. Ogórki po umyciu, obrałem pozostawiając miejscami paski skórki. Pokroiłem na plasterki, oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem także sokiem z cytryny. Ogórek i awokado wymieszałem z połową sosu. Na talerzu rozłożyłem sałatę , dodałem ogórki i awokado. Na wierzchu ułożyłem jajka i oliwki, polałem resztą sosu.