Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado uwielbiam, więc proponuję je w takiej odsłonie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1015
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4074
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 255
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1015
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4074
Składniki
Ugotowałem jajka. Po obraniu pokroiłem na ćwiartki, doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowałem sos mieszając składniki w miseczce. Obrałem awokado, przekroiłem na pół, usunąłem pestkę. Miąższ pokroiłem na kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem. Ogórki po umyciu, obrałem pozostawiając miejscami paski skórki. Pokroiłem na plasterki, oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem także sokiem z cytryny. Ogórek i awokado wymieszałem z połową sosu. Na talerzu rozłożyłem sałatę , dodałem ogórki i awokado. Na wierzchu ułożyłem jajka i oliwki, polałem resztą sosu.