Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado z dodatkiem rukoli, papryki, pomidorków koktajlowych, ogórków małosolnych, cebuli i fety to sprawdzona przekąska idealna na każdą okazję. Jest to banalnie prosta i smaczna sałatka a dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 1281
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 49
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 274
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 1281
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 49
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 274
Składniki
Do miski wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.
Czerwoną paprykę kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę dość drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe przekrawamy wzdłuż na pół. Ogórki małosolne oraz obrane awokado kroimy w kostkę. Pokrojone awokado skarapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniało.
Do dużej miski wrzucamy rukolę, dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, pomidorki, ogórki, awokado oraz ser feta. Na końcu do sałatki wlewamy sos czosnkowy i wszystko dokładnie razem łaczymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.