Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pieczone buraki. Dzięki temu są soczyste, słodkie i aromatyczne. Mam dla Was przepyszną sałatkę z awokado i pieczonych buraków. Można ją zjeść na drugie śniadanie, kolację lub przygotować na spotkanie z przyjaciółmi. Musicie spróbować!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotować buraki wcześniej: piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Małe buraczki pojedynczo zawinąć w folię, piec w piekarniku przez 1 godzinę. PRZYGOTOWANIE: Pieczone buraczki obrać, pokroić na drobna kosteczkę, wymieszać z musztarda, solą pieprzem i posiekanymi suszonymi śliwkami. Awokado rozgnieść widelcem lub zmiksować, dodać serek, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie w małej foremce bez dna po kolei włożyć buraka i mus z awokado. Wyciągnąć foremkę, wierzch udekorować natką lub ziołami.