Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli trochę witamin np. na kolację
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29628
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2226
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29628
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2226
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w piórka lub kostkę i wrzucamy do miski. Z cytryny wyciskamy sok, zalewamy nim cebulę, mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
Ostrym nożem obieramy pomarańcze, razem z albedo (białą błonką), kroimy w kostkę i dorzucamy do miski.
Awokado przecinamy na pół, wokół pestki, usuwamy pestkę i łyżeczką wyciągamy miąższ. Kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Teraz dodajemy pomidorki przekrojone na połówki oraz posiekaną pietruszkę.
Całość polewamy oliwą, dodajemy pieprz i mieszamy. No i gotowe, smacznego ;-)