Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym łososiem

Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4258

Dodano:

Odsłon: 17324

Rozpływająca się w ustach sałateczka, efektownie podana w łupinie z awokado:) Doskonale sprawdza się na przyjęciach.

Składniki

  • 1 awokado
  • 1 duże jajko
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1/4 ogórka zielonego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  1. Jajko gotujemy na twardo. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i drążymy miąższ, pozostawiając około 1 cm warstwę. Wydrążony miąższ skrapiamy sokiem z cytryny i gnieciemy widelcem. Ugotowane jajko, obrany ogórek oraz łososia kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie delikatnie mieszamy. Nakładamy do łupin z awokado i obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń