Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo konkretna sałatka ze świeżymi warzywami, smażonym bakłażanem, fetą i aromatyczną kolendrą. To bogactwo kolorów i smaków! Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4555
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 172
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4555
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 172
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 113
Składniki
Bakłażana kroimy w plasterki grubości około 1cm. Obsypujemy solą i pozostawiamy na 10 minut. Po tym opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Plastry bakłażana smażymy na oleju, do mocnego zarumienienia z obu stron. Po lekkim ostudzeniu kroimy w plasterki lub kostkę.
Sałatę rwiemy, pomidora kroimy na cząstki, ogórka w plasterki a cebulę w piórka. Świeże warzywa mieszamy z bakłażanem i oliwkami. Składniki na sos łączymy i dodajemy do sałatki. Na górze układamy pokrojoną w kostki fetę i świeżą kolendrę. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.