Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo konkretna sałatka ze świeżymi warzywami, smażonym bakłażanem, fetą i aromatyczną kolendrą. To bogactwo kolorów i smaków! Świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 460
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 460
Składniki
Bakłażana kroimy w plasterki grubości około 1cm. Obsypujemy solą i pozostawiamy na 10 minut. Po tym opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Plastry bakłażana smażymy na oleju, do mocnego zarumienienia z obu stron. Po lekkim ostudzeniu kroimy w plasterki lub kostkę.
Sałatę rwiemy, pomidora kroimy na cząstki, ogórka w plasterki a cebulę w piórka. Świeże warzywa mieszamy z bakłażanem i oliwkami. Składniki na sos łączymy i dodajemy do sałatki. Na górze układamy pokrojoną w kostki fetę i świeżą kolendrę. Sałatkę podajemy po schłodzeniu.