Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna słodko-pikantna sałatka z batatem to idealna danie na lunch lub lekką kolację. Nie wymaga dodatków, choć jeśli chcesz możesz podać tę sałatkę do obiadu, np. do pieczonego mięsa.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3627
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1898
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3627
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 435
Składniki
Rozetrzyj w moździerzu nasiona kolendry i kminu rzymskiego. Połącz z obiema paprykami i cynamonem.
Obierz batat, pokrój na kawałki i przełóż do miski. Skrop oliwą z oliwek. Oprósz solą i pieprzem oraz mieszanką przypraw z moździerza. Wymieszaj.
Nagrzej piekarnik do 220°C. Na blachę piekarnika wyłożoną folią aluminiową przełóż cząstki batata. Wstaw blachę do piekarnika i piecz przez około 15 minut – do miękkości batata. Pod koniec pieczenia (na 2-3 minuty przed końcem) wysyp na blachę odcedzoną ciecierzycę. Przestudź.
Przełóż cząstki batata i ciecierzycę do miski. Dołóż rukolę i nasiona owocu granatu. Wymieszaj składniki.
W międzyczasie przygotuj dressing – połącz jego wszystkie składniki i wymieszaj. Polej sałatkę sosem. Podawaj od razu.