Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z dodatkiem fasoli białej z puszki. Dodałam do niej również wspomniane mięso z kurczaka ale z kurczaka grillowanego, oraz makaron. Sałatka wyszła bardzo smaczna i kolorowa więc polecam.
Polecam.
Odsłon: 191
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Polecam.
Odsłon: 191
Golonki z indyka, podane w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex (na baz...
Odsłon: 66
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 597
Składniki
Do zrobienia sałatki użyłam kawałków kurczaka ugrillowanego w przyprawach, na grillu tradycyjnym. Gdy wystygły, oddzieliłam mięso od kości i pokroiłam je na drobne kawałki a następnie wrzuciłam do miski. Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam i wystudziłam. Fasolę i kukurydzę odsączyłam z zalewy i dodałam do kurczaka. Paprykę wyjęłam z zalewy i osuszyłam na ręczniku papierowym, a następnie pokroiłam w kostkę. Dodałam ją do miski z pozostałymi składnikami sałatki. Pora umyłam, osuszyłam i drobno pokroiłam. Dodałam do sałatki. Na koniec dodałam wystudzony makaron. Można go dodatkowo pokroić na drobniejsze kawałki. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam majonez i dokładnie wymieszałam. Sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce przez co najmniej 2-3 godziny, aby smaki się przegryzły.