Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z białą kiełbasą, tortellini i groszkiem to przepis na danie idealne na każdy lunch czy kolację, ale także grilla czy przekąskę. Całość jest niezwykle sycąca i pożywna, a jednocześnie aromatyczna i pyszna, dostarczając niezbędnej energii i dobrego samopoczucia na cały dzień. Pamiętaj, by użyć białej kiełbasy dobrej jakości, dzięki czemu potrawa będzie jeszcze lepsza. Delikatne podsmażenie wędliny sprawi, że całość zyska mocniejszego aromatu i charakteru.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29214
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1647
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18552
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 658
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29214
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1647
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18552
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 658
Składniki
Kiełbaski pokrój w drobną kostkę i podsmaż ją delikatnie na patelni, do łagodnego zrumienienia.
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go i opłucz pod zimną wodą.
Cebulę drobno posiekaj i przelej wrzątkiem. Pozostaw do odcedzenia.
Groszek odsącz z zalewy, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Wszystkie składniki sałatki przemieszaj w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki sosu. Otrzymaną mieszaniną zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z białą kiełbasą podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce. Najlepiej posyp siekaną natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.