Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z białą kiełbasą, tortellini i groszkiem to przepis na danie idealne na każdy lunch czy kolację, ale także grilla czy przekąskę. Całość jest niezwykle sycąca i pożywna, a jednocześnie aromatyczna i pyszna, dostarczając niezbędnej energii i dobrego samopoczucia na cały dzień. Pamiętaj, by użyć białej kiełbasy dobrej jakości, dzięki czemu potrawa będzie jeszcze lepsza. Delikatne podsmażenie wędliny sprawi, że całość zyska mocniejszego aromatu i charakteru.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9732
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4487
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9732
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4487
Składniki
Kiełbaski pokrój w drobną kostkę i podsmaż ją delikatnie na patelni, do łagodnego zrumienienia.
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go i opłucz pod zimną wodą.
Cebulę drobno posiekaj i przelej wrzątkiem. Pozostaw do odcedzenia.
Groszek odsącz z zalewy, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Wszystkie składniki sałatki przemieszaj w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki sosu. Otrzymaną mieszaniną zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z białą kiełbasą podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce. Najlepiej posyp siekaną natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.