Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z białą kiełbasą, tortellini i groszkiem to przepis na danie idealne na każdy lunch czy kolację, ale także grilla czy przekąskę. Całość jest niezwykle sycąca i pożywna, a jednocześnie aromatyczna i pyszna, dostarczając niezbędnej energii i dobrego samopoczucia na cały dzień. Pamiętaj, by użyć białej kiełbasy dobrej jakości, dzięki czemu potrawa będzie jeszcze lepsza. Delikatne podsmażenie wędliny sprawi, że całość zyska mocniejszego aromatu i charakteru.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5700
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 91
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 111
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 615
Składniki
Kiełbaski pokrój w drobną kostkę i podsmaż ją delikatnie na patelni, do łagodnego zrumienienia.
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go i opłucz pod zimną wodą.
Cebulę drobno posiekaj i przelej wrzątkiem. Pozostaw do odcedzenia.
Groszek odsącz z zalewy, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Wszystkie składniki sałatki przemieszaj w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki sosu. Otrzymaną mieszaniną zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z białą kiełbasą podawaj od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu w lodówce. Najlepiej posyp siekaną natką pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.