Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dzisiaj na sałatkę w świątecznym, wielkanocnym wydaniu, którą tworzy kompozycja słodkich i pikantnych sałat z jajkiem na twardo, rzodkiewką i parzoną białą kiełbasą. Całości smaku dopełnia pyszny sos majonezowo- chrzanowy z dodatkiem jogurtu oraz kiełki rzeżuchy. Sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu i pięknie prezentuje się na stole.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1823
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 206
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6309
Składniki
Do miski przekładamy majonez, jogurt oraz tarty chrzan, całość doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Białą kiełbasę kroimy w plastry, ugotowane na twardo jajka w ćwiartki a rzodkiewkę w większą kostkę.
Na półmisku lub płaskim talerzu układamy porcję mixu sałat, następnie plastry kiełbasy, jajka oraz pokrojone rzodkiewki. Na koniec sałatkę polewamy sosem, posypujemy rzeżuchą i wstawiamy na pół godziny do lodówki.