Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 153
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23665
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 345
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 153
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23665
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 345
Składniki
Kapustę drobno poszatkować (można zetrzeć na grubych oczkach tarki). Wsypywać do miski przesypując solą (szczyptami, by nie przesolić). Wymieszać, ugnieść i odstawić na pół godziny. Gdy kapusta już puści sok i zmięknie, dodawać pozostałe składniki (jeśli po pół godziny nadal jest twarda, wymieszać, ugnieść i odstawić raz jeszcze). Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić. Pieprz, sól, majonez, oliwa i sok z cytryny wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Połączyć kapustę, marchewkę, cebulę oraz sos. Wymieszać i doprawić w razie konieczności. Proporcje do przygotowania sosu są umowne, trzeba popróbować i stworzyć swoją ulubioną kompozycję smakową.