Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        Składniki
Kapustę drobno poszatkować (można zetrzeć na grubych oczkach tarki). Wsypywać do miski przesypując solą (szczyptami, by nie przesolić). Wymieszać, ugnieść i odstawić na pół godziny. Gdy kapusta już puści sok i zmięknie, dodawać pozostałe składniki (jeśli po pół godziny nadal jest twarda, wymieszać, ugnieść i odstawić raz jeszcze). Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić. Pieprz, sól, majonez, oliwa i sok z cytryny wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Połączyć kapustę, marchewkę, cebulę oraz sos. Wymieszać i doprawić w razie konieczności. Proporcje do przygotowania sosu są umowne, trzeba popróbować i stworzyć swoją ulubioną kompozycję smakową.