Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa główne składniki oraz kilka przypraw i mamy sałatkę na PIĄTKĘ.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13532
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5306
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13532
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5306
Składniki
Kapustę białą szatkujemy. Ja lubię gdy kapusta jest pocięta bardzo cienko.
To samo robimy z marchewką. Dodajemy, mieszamy i zalewamy wrzątkiem by była pokryta wodą w całości. Parzymy całość około 20-30 minut. Po tym czasie odsączamy kapustę i studzimy. Dodajemy sól, cukier oraz ocet ryżowy, całość mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny.
Nie dodajemy pieprzu oraz innych ziół bo to będzie już inna sałatka. A teraz to tylko smacznego.