Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni w dalszym ciągu trwają sałatkowe eksperymenty. Tak z wielkiego chaosu wyłoniła się kolejna szybka, lekka propozycja na bazie rzodkwi białej, mniej znanej krewnej rzodkiewki. Szkoda, bo przy swojej bardzo niskiej kaloryczności jest niezwykle bogata w cały szereg wartości odżywczych.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1580
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 490
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 347
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 53
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 57
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1210
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1580
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 490
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 347
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 53
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 57
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1210
Składniki
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na rzodkwi. 4) Wszystko posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami i płatkami parmezanu. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz) dokładnie wymieszać, można użyc w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy skropioną przygotowanym sosem.