Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni w dalszym ciągu trwają sałatkowe eksperymenty. Tak z wielkiego chaosu wyłoniła się kolejna szybka, lekka propozycja na bazie rzodkwi białej, mniej znanej krewnej rzodkiewki. Szkoda, bo przy swojej bardzo niskiej kaloryczności jest niezwykle bogata w cały szereg wartości odżywczych.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5544
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1463
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5544
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1463
Składniki
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na rzodkwi. 4) Wszystko posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami i płatkami parmezanu. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz) dokładnie wymieszać, można użyc w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy skropioną przygotowanym sosem.