Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1673
Dodano: 30.03.2017
Odsłon: 1707
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach.
2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie.
3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na rzodkwi.
4) Wszystko posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami i płatkami parmezanu.
5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz) dokładnie wymieszać, można użyc w tym celu słoiczka.
6) Gotową sałatkę podajemy skropioną przygotowanym sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)