Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni w dalszym ciągu trwają sałatkowe eksperymenty. Tak z wielkiego chaosu wyłoniła się kolejna szybka, lekka propozycja na bazie rzodkwi białej, mniej znanej krewnej rzodkiewki. Szkoda, bo przy swojej bardzo niskiej kaloryczności jest niezwykle bogata w cały szereg wartości odżywczych.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5922
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8314
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5699
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5922
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8314
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5699
Składniki
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na rzodkwi. 4) Wszystko posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami i płatkami parmezanu. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz) dokładnie wymieszać, można użyc w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy skropioną przygotowanym sosem.