Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni w dalszym ciągu trwają sałatkowe eksperymenty. Tak z wielkiego chaosu wyłoniła się kolejna szybka, lekka propozycja na bazie rzodkwi białej, mniej znanej krewnej rzodkiewki. Szkoda, bo przy swojej bardzo niskiej kaloryczności jest niezwykle bogata w cały szereg wartości odżywczych.
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach.
2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie.
3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na rzodkwi.
4) Wszystko posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami i płatkami parmezanu.
5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz) dokładnie wymieszać, można użyc w tym celu słoiczka.
6) Gotową sałatkę podajemy skropioną przygotowanym sosem.
Oto idealna surówka na zimę. Dlaczego? Ponieważ biała rzodkiew zawiera mnóstw...
Odsłon: 1534
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 53
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 53
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Składniki
1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Obrać rzodkiew, cieniutko pokroić w plasterki i ułożyć na sałacie. 3) Następnie umyć jabłko, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć na rzodkwi. 4) Wszystko posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami i płatkami parmezanu. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz) dokładnie wymieszać, można użyc w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy skropioną przygotowanym sosem.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka ze szparagami
Sałatki
Młoda kapusta ze śmietaną
Sałatki
Lekka sałatka z serem halloumi i granatem
Sałatki
Lekka i chrupiąca sałatka z rukolą i gruszką
Sałatka ze szparagami
Idealna na każdy czas.....
Odsłon: 32
Młoda kapusta ze śmietaną
Tak przygotowana młoda kapusta ze śmietaną świetnie sprawdzi się jako dodatek...
Odsłon: 170