Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, bardzo smaczna sałatka, doskonała na śniadanie lub kolację. Przyrządzana z czterech składników- blanszowanych pieczarek, jajek, groszku i szczypiorku. Do tego majonez i sałatka gotowa!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1002
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1002
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Wrzucamy do gotującej wody z odrobiną soku z cytryny (pieczarki zachowają jasny kolor) i blanszujemy 5 minut. Następnie odcedzamy je, studzimy, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo ( 8 minut od zagotowania), kroimy w kostkę. Groszek dobrze odsądzamy z zalewy i łączymy z pieczarkami i jajkami. Szczypiorek kroimy drobno posypujemy nim sałatkę. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.
Prosta sałatka z blanszowanych pieczarek, jajek i groszku gotowa!