Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka na lato, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do grilla lub na lunch do pracy. Wystarczy kilka składników i sałatka z bobem gotowa. Taka propozycja to samo zdrowie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4236
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 525
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3820
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4236
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 525
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3820
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Bób przełóż do miski, zalej gorącą wodą i odczekaj godzinę. Następnie odlej wodę i gotuj bób ok. 15-20 minut (w świeżej wodzie) wraz ze szczyptą soli. Ugotowany bób możesz dodać ze skórką lub bez.
Jeśli do sałatki wybierasz zielone szparagi, na początku umyj je, odłam zdrewniałe końcówki, a następnie pokrój w mniejsze części. Gotuj przez około 10 minut w osolonej wodzie. W przypadku fasolki szparagowej umyj ją, odetnij końce, pokrój w mniejsze części i gotuj około 10 minut wraz ze szczyptą soli.
Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, następnie obierz i pokrój w ćwiartki. Na dno miski wyłóż liście szpinaku, tuńczyka, ugotowany bób, jajka oraz szparagi lub fasolkę.
Cebulkę dymkę drobno pokrój i przełóż do miski, następnie dodaj oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.