Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna sałatka na lato, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do grilla lub na lunch do pracy. Wystarczy kilka składników i sałatka z bobem gotowa. Taka propozycja to samo zdrowie.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Składniki
Bób przełóż do miski, zalej gorącą wodą i odczekaj godzinę. Następnie odlej wodę i gotuj bób ok. 15-20 minut (w świeżej wodzie) wraz ze szczyptą soli. Ugotowany bób możesz dodać ze skórką lub bez.
Jeśli do sałatki wybierasz zielone szparagi, na początku umyj je, odłam zdrewniałe końcówki, a następnie pokrój w mniejsze części. Gotuj przez około 10 minut w osolonej wodzie. W przypadku fasolki szparagowej umyj ją, odetnij końce, pokrój w mniejsze części i gotuj około 10 minut wraz ze szczyptą soli.
Tuńczyka odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, następnie obierz i pokrój w ćwiartki. Na dno miski wyłóż liście szpinaku, tuńczyka, ugotowany bób, jajka oraz szparagi lub fasolkę.
Cebulkę dymkę drobno pokrój i przełóż do miski, następnie dodaj oliwę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.