Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z bobem z orientalnym twistem - słodko-ostrym sosem i kolendrą. Jest pyszna, prosta i pożywna, sprawdzi się jako lunch do pracy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7530
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13406
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7530
Składniki
Bób gotujemy 15-20 minut od momentu wrzenia. Studzimy, obieramy. Bób doprawiamy przyprawę chińską i smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Odstawiamy do ostudzenia. Sałatę rwiemy, pomidory kroimy w cząstki, ogórka i rzodkiewki w plasterki. Kolendrę siekamy. Łączymy wszystkie warzywa, dodajemy kolendrę i sos słodko-ostry. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy po schłodzeniu.