Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z bobem z orientalnym twistem - słodko-ostrym sosem i kolendrą. Jest pyszna, prosta i pożywna, sprawdzi się jako lunch do pracy.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1434
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1434
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Bób gotujemy 15-20 minut od momentu wrzenia. Studzimy, obieramy. Bób doprawiamy przyprawę chińską i smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Odstawiamy do ostudzenia. Sałatę rwiemy, pomidory kroimy w cząstki, ogórka i rzodkiewki w plasterki. Kolendrę siekamy. Łączymy wszystkie warzywa, dodajemy kolendrę i sos słodko-ostry. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy po schłodzeniu.