Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z bobem z orientalnym twistem - słodko-ostrym sosem i kolendrą. Jest pyszna, prosta i pożywna, sprawdzi się jako lunch do pracy.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 137
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1172
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 466
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 137
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1172
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 466
Składniki
Bób gotujemy 15-20 minut od momentu wrzenia. Studzimy, obieramy. Bób doprawiamy przyprawę chińską i smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Odstawiamy do ostudzenia. Sałatę rwiemy, pomidory kroimy w cząstki, ogórka i rzodkiewki w plasterki. Kolendrę siekamy. Łączymy wszystkie warzywa, dodajemy kolendrę i sos słodko-ostry. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy po schłodzeniu.