Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wyszła bardzo smaczna, smak bobu pamiętam z dzieciństwa, miękki, dobrze przyprawiony, a czasem nawet podawany z masełkiem. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja letniej sałatki.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1082
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4024
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1390
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1082
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4024
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1390
Składniki
1. Bób gotujemy w wodzie w proporcjach 1:2 ok 15 minut Woda musi być posłodzona i posolona. Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na szerokim talerzu. 2. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, a boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiamy na patelni. 3. Oliwę z oliwek i miód podgrzewamy w mikrofalówce tak, aby się dokładnie ze sobą połączyły, dodajemy ocet, sól i pieprz. 4. Na sałacie układamy wytopiony boczek (lub salami), posypujemy cebulką i pomidorkami. Na wierzchu kładziemy zimny bób i wylewamy sos winegret. Sałatka idealnie pasuje do grilla.
zdj
zdj