Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wyszła bardzo smaczna, smak bobu pamiętam z dzieciństwa, miękki, dobrze przyprawiony, a czasem nawet podawany z masełkiem. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja letniej sałatki.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 304
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1026
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 304
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1026
Składniki
1. Bób gotujemy w wodzie w proporcjach 1:2 ok 15 minut Woda musi być posłodzona i posolona. Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na szerokim talerzu. 2. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, a boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiamy na patelni. 3. Oliwę z oliwek i miód podgrzewamy w mikrofalówce tak, aby się dokładnie ze sobą połączyły, dodajemy ocet, sól i pieprz. 4. Na sałacie układamy wytopiony boczek (lub salami), posypujemy cebulką i pomidorkami. Na wierzchu kładziemy zimny bób i wylewamy sos winegret. Sałatka idealnie pasuje do grilla.
zdj
zdj