Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wyszła bardzo smaczna, smak bobu pamiętam z dzieciństwa, miękki, dobrze przyprawiony, a czasem nawet podawany z masełkiem. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja letniej sałatki.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4158
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
1. Bób gotujemy w wodzie w proporcjach 1:2 ok 15 minut Woda musi być posłodzona i posolona. Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na szerokim talerzu. 2. Pomidorki przekrawamy na pół, cebulę kroimy w piórka, a boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiamy na patelni. 3. Oliwę z oliwek i miód podgrzewamy w mikrofalówce tak, aby się dokładnie ze sobą połączyły, dodajemy ocet, sól i pieprz. 4. Na sałacie układamy wytopiony boczek (lub salami), posypujemy cebulką i pomidorkami. Na wierzchu kładziemy zimny bób i wylewamy sos winegret. Sałatka idealnie pasuje do grilla.
zdj
zdj