Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ; połączcie boczniakami z jabłkami. Zgrana para.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 392
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7815
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 392
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7815
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Boczniaki oczyściłem, opłukałem i pokroiłem, a następnie ugotowałem w osolonej wodzie do ich miękkości. Jabłka obrałem, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę. Szczypiorek i koperek ( można użyć rzeżuchy ) drobno posiekałem. Rozdrobnione boczniaki i jabłka zalałem śmietaną i dokładnie wymieszałem. Doprawiłem solą, cukrem, sokiem z cytryny i pieprzem. Całość posypałem zieleniną.