Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na botwinę w pełni, więc wciąż z niego korzystam ;) Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z liśćmi botwiny i wyszła całkiem dobra!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować.
Dynię oprószyć ulubionymi przyprawami i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
Liście botwiny pokroić w paski i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Dusić na patelni przez kilka minut, następnie dodać kaszę i całość doprawić.
Wszystko razem wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
Podawać na talerzu zawartość patelni z pieczoną dynią, a całość skroić sokiem z cytryny.