Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z botwiną, kaszą gryczaną i dynią

Sałatka z botwiną, kaszą gryczaną i dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 3298

Sezon na botwinę w pełni, więc wciąż z niego korzystam ;) Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z liśćmi botwiny i wyszła całkiem dobra!

Składniki

  • 3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
  • kilka liści botwiny
  • kilka plastrów dyni piżmowej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Koperek
  • łyżeczka soku z cytryny
  • przyprawy: sól morska, pieprz, rozmaryn, papryka słodka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z botwiną, kaszą gryczaną i dynią

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną ugotować.

  2. Dynię oprószyć ulubionymi przyprawami i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min.

  3. Liście botwiny pokroić w paski i wrzucić na rozgrzaną oliwę.

  4. Dusić na patelni przez kilka minut, następnie dodać kaszę i całość doprawić.

  5. Wszystko razem wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.

  6. Podawać na talerzu zawartość patelni z pieczoną dynią, a całość skroić sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Europa112 08 czerwca 2014 Samo połączenia kaszy z botwiną wydaje się bardzo ciekawe. A jak jeszcze w sezonie botwinkowym znajdzie się dynia, to danie jak z kilku gwiazdowego hotelu.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń