Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na botwinę w pełni, więc wciąż z niego korzystam ;) Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z liśćmi botwiny i wyszła całkiem dobra!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1026
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4080
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1026
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4080
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować.
Dynię oprószyć ulubionymi przyprawami i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
Liście botwiny pokroić w paski i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Dusić na patelni przez kilka minut, następnie dodać kaszę i całość doprawić.
Wszystko razem wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
Podawać na talerzu zawartość patelni z pieczoną dynią, a całość skroić sokiem z cytryny.