Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na botwinę w pełni, więc wciąż z niego korzystam ;) Tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z liśćmi botwiny i wyszła całkiem dobra!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13095
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13095
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3611
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować.
Dynię oprószyć ulubionymi przyprawami i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min.
Liście botwiny pokroić w paski i wrzucić na rozgrzaną oliwę.
Dusić na patelni przez kilka minut, następnie dodać kaszę i całość doprawić.
Wszystko razem wymieszać i dusić jeszcze kilka minut.
Podawać na talerzu zawartość patelni z pieczoną dynią, a całość skroić sokiem z cytryny.