Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka świetnie sprawdziła się jako składnik sałatki. W połączeniu z serem feta i truskawkami , w towarzystwie sosu winegret dla mnie idealna..
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40593
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 966
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3297
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40593
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 966
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3297
Składniki
Wymieszałem wszystkie składniki sosu, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Z botwinki odciąłem końcówki z buraczkami. Umyłem liście, delikatnie osuszyłem ściereczką i posiekałem razem z łodyżkami. Sałatę opłukałem, odwirowałem z wody, pokroiłem na wąskie paski. Fetę pokroiłem w kostkę. Plasterki szynki przekroiłem wzdłuż. Botwinkę wymieszałem z sałatą, polałem sosem. Na wierzchu ułożyłem szynkę, fetę i pokrojone truskawki.