Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka świetnie sprawdziła się jako składnik sałatki. W połączeniu z serem feta i truskawkami , w towarzystwie sosu winegret dla mnie idealna..
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 32
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2001
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Wymieszałem wszystkie składniki sosu, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Z botwinki odciąłem końcówki z buraczkami. Umyłem liście, delikatnie osuszyłem ściereczką i posiekałem razem z łodyżkami. Sałatę opłukałem, odwirowałem z wody, pokroiłem na wąskie paski. Fetę pokroiłem w kostkę. Plasterki szynki przekroiłem wzdłuż. Botwinkę wymieszałem z sałatą, polałem sosem. Na wierzchu ułożyłem szynkę, fetę i pokrojone truskawki.