Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułami jest słodko-ostra, chrupiąca i bardzo zdrowa. Sprawdzi się jako szybki lunch do pracy lub lekka kolacja. Spokojnie można ją przygotować z wyprzedzeniem. Swoje walory zachowuje nawet do kilku dni po przygotowaniu. Może być bez obaw spożywana przez osoby na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i wegetariańskiej. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu – wystarczy raptem kilka składników, które razem stanowią świetne połączenie.
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 65
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 160
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 40
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 65
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 160
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 40
Składniki
Jabłko pokrój w kostkę, wycinając gniazda nasienne. Brokuły podziel na małe różyczki. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Wszystkie składniki sałatki przełóż do dużej miski. Przygotuj dressing. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez, miód i ocet. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos przelej do warzyw i całość dobrze wymieszaj. Sałatkę z brokułami podawaj po schłodzeniu w lodówce.