Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 73
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 693
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1782
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 207
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 73
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 693
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1782
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 207
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić na wrzątek i gotować aż zmięknie. Nie rozgotować. Jajka ugotować na twardo. Ser feta pokroić w kostkę.
Śmietanę połączyć z majonezem. Dodać kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę. Dodać sól i pieprz do smaku. Śmietany i majonezu daję według własnego uznania.
Do naczynia najlepiej przezroczystego na dno wykładamy połowę brokuła, połowę sera feta,dwa jajka pokrojone w kostkę i część pomidorków. Zalać sałatkę połową sosu. Wszystkie czynności powtórzyć jeszcze raz. Zalać sałatkę resztą sosu i posypać uprażonym słonecznikiem.