Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 227
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić na wrzątek i gotować aż zmięknie. Nie rozgotować. Jajka ugotować na twardo. Ser feta pokroić w kostkę.
Śmietanę połączyć z majonezem. Dodać kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę. Dodać sól i pieprz do smaku. Śmietany i majonezu daję według własnego uznania.
Do naczynia najlepiej przezroczystego na dno wykładamy połowę brokuła, połowę sera feta,dwa jajka pokrojone w kostkę i część pomidorków. Zalać sałatkę połową sosu. Wszystkie czynności powtórzyć jeszcze raz. Zalać sałatkę resztą sosu i posypać uprażonym słonecznikiem.