Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie brokuła i jajek to zawsze strzał w dziesiątkę. W tej sałatce smak tej rewelacyjnej pary podbity został przez wyjątkowy sos z dodatkiem musztardy francuskiej i miodu. Całość świetnie komponuje się z sałatą rzymską.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1763
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1540
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1504
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1839
Składniki
Brokuła dzielimy na małe różyczki i krótko gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą. Pozostawiamy do wystudzenia i obcieknięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na cztery części. Pestki podprażamy na suchej patelce, tylko uważajcie żeby się nie spaliły, najlepiej każdy rodzaj usmażyć osobno.
Składniki sosu dobrze mieszamy, aby połączyły się w całość.
Sałatkę myjemy i siekamy, układamy w misce. Kukurydzę odsączamy i posypujemy nią sałatę. Następnie układamy brokuła i jajka. Całość posypujemy podprażonymi pestkami. Sałatkę polewamy obficie sosem tuż przed podaniem. Smacznego ;)