Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie brokuła i jajek to zawsze strzał w dziesiątkę. W tej sałatce smak tej rewelacyjnej pary podbity został przez wyjątkowy sos z dodatkiem musztardy francuskiej i miodu. Całość świetnie komponuje się z sałatą rzymską.
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Składniki
Brokuła dzielimy na małe różyczki i krótko gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą. Pozostawiamy do wystudzenia i obcieknięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na cztery części. Pestki podprażamy na suchej patelce, tylko uważajcie żeby się nie spaliły, najlepiej każdy rodzaj usmażyć osobno.
Składniki sosu dobrze mieszamy, aby połączyły się w całość.
Sałatkę myjemy i siekamy, układamy w misce. Kukurydzę odsączamy i posypujemy nią sałatę. Następnie układamy brokuła i jajka. Całość posypujemy podprażonymi pestkami. Sałatkę polewamy obficie sosem tuż przed podaniem. Smacznego ;)