Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie brokuła i jajek to zawsze strzał w dziesiątkę. W tej sałatce smak tej rewelacyjnej pary podbity został przez wyjątkowy sos z dodatkiem musztardy francuskiej i miodu. Całość świetnie komponuje się z sałatą rzymską.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7290
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7290
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 502
Składniki
Brokuła dzielimy na małe różyczki i krótko gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą. Pozostawiamy do wystudzenia i obcieknięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na cztery części. Pestki podprażamy na suchej patelce, tylko uważajcie żeby się nie spaliły, najlepiej każdy rodzaj usmażyć osobno.
Składniki sosu dobrze mieszamy, aby połączyły się w całość.
Sałatkę myjemy i siekamy, układamy w misce. Kukurydzę odsączamy i posypujemy nią sałatę. Następnie układamy brokuła i jajka. Całość posypujemy podprażonymi pestkami. Sałatkę polewamy obficie sosem tuż przed podaniem. Smacznego ;)