Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy by ser feta ładnie pokroił się w kosteczkę, to na chwilę można go dać do zamrażalnika. Uważajcie z solą bo feta jest słona, ja swojej sałatki wcale nie soliłam
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8604
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1259
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4657
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8604
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1259
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4657
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 725
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki. Wrzucić do gotującej się i posolonej wody. Gotować ok. 7 minut (ma być lekko twardy). Odcedzić i ostudzić.
Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w małą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z każdej ze stron, ostudzić.
Do miski wrzucić brokuł, kurczaka, odcedzoną kukurydzę ;), pokrojony w kostkę ser feta, posiekany szczypiorek. Zalać sosem i wymieszać, ew. doprawić do smaku