Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz pomysłu na drugie śniadanie do pracy, wypróbuj nasz przepis na prostą sałatkę pełną smaku i witamin. Jej podstawą jest mieszanka sałat i komosa ryżowa, dodatkowo dodaliśmy brokuły, ciecierzycę i pomidorki koktajlowe. Całość dopełnia klasyczny sos winegret.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 340
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 340
Składniki
Komosę ryżową ugotuj do miękkości (wody zawsze powinno być dwukrotnie więcej niż ziaren), przez 12-15 minut. Następnie zdejmij z ognia i pozostaw pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody.
Brokuły wrzuć na gotującą się wodę, pozostaw na 3 minuty, po czym odcedź.
Ciecierzycę odsącz z zalewy i przepłucz kilkukrotnie na sitku.
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i pokrój w ósemki.
Do miski przełóż mieszankę sałat, następnie dodaj komosę ryżową, brokuły, ciecierzycę i pomidorki.
Przygotuj dressing. Do małego słoiczka wlej oliwę i sok z cytryny. Dodaj przyprawy, łyżeczkę miodu i musztardę. Zakręć słoik i potrząśnij nim energicznie.
Gotowym sosem polej sałatkę tuż przed podaniem.