Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka która fajnie sprawdzi się na kolację. Tylko 4 składniki plus sos czosnkowy. Czasami dodaję jeszcze pomidora i szczypiorek, lub czerwoną cebulę. Tym razem wersja podstawowa. Jeśli lubicie brokuły, to sprawdźcie przepis.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25522
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2019
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25522
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2019
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki. Włożyć do posolonej gotującej wody i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Pokroić w większą kostkę. Jajka i brokuła przełożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę i ser żółty starty na tarce o dużych oczkach.
W osobnej miseczce przygotować sos czosnkowy. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i wlać do miski z sałatką. Wszystko razem wymieszać. Jeśli trzeba przyprawić jeszcze solą i pieprzem.