Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8338
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 645
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8338
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 645
Składniki
Brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i studzimy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Majonez i jogurt mieszamy doprawiamy solą pieprzem i dodajemy kilka ząbków zmiażdżonego czosnku ( można też użyć sosu czosnkowego z pakiecika ale w moim przekonaniu i tak trzeba je nieco doprawić ) W misce układamy warstwami: brokuł,jajko pokrojone w kostkę, ser feta pokrojony w kostkę, ogórek konserwowy i pomidor pokrojony w kostkę, posypujemy słonecznikiem i polewamy połową sosu. Tak ułożyłam dwie warstwy.