Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i studzimy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Majonez i jogurt mieszamy doprawiamy solą pieprzem i dodajemy kilka ząbków zmiażdżonego czosnku ( można też użyć sosu czosnkowego z pakiecika ale w moim przekonaniu i tak trzeba je nieco doprawić ) W misce układamy warstwami: brokuł,jajko pokrojone w kostkę, ser feta pokrojony w kostkę, ogórek konserwowy i pomidor pokrojony w kostkę, posypujemy słonecznikiem i polewamy połową sosu. Tak ułożyłam dwie warstwy.