Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 802
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22802
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 802
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22802
Składniki
Brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i studzimy. Dwa jajka gotujemy na twardo. Majonez i jogurt mieszamy doprawiamy solą pieprzem i dodajemy kilka ząbków zmiażdżonego czosnku ( można też użyć sosu czosnkowego z pakiecika ale w moim przekonaniu i tak trzeba je nieco doprawić ) W misce układamy warstwami: brokuł,jajko pokrojone w kostkę, ser feta pokrojony w kostkę, ogórek konserwowy i pomidor pokrojony w kostkę, posypujemy słonecznikiem i polewamy połową sosu. Tak ułożyłam dwie warstwy.