Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z brokułem i tortellini świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Jest nie tylko bardzo smaczna i pożywna, ale również kolorowa. To motywuje do działania. Dodatkowo zawiera dużo warzyw, a te szczególnie teraz są nam bardzo potrzebne.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5341
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17528
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 646
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5341
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17528
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 646
Składniki
Na początku zajmujemy się brokułem. Dzielimy go na średniej wielkości różyczki i następnie wrzucamy go do gotującej się wody. Gotujemy krótko, żeby był lekko twardy. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i pozostawimy do odcieknięcia.
Tortellini gotujemy al dente. Odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia.
Następnie kroimy ogórka w półplasterki, a rzodkiewki w plasterki. Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy brokuła i tortellini.
Przygotowujemy sos. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i polewamy warzywa. Delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka. Smacznego ;)