Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Brokuł świetnie łączy się z wieloma produktami, w tym także ze słoną fetą. Taka kombinacja smaków z kolei super smakuje z dodatkiem słodkiej kukurydzy i odświeżającego ogórka. Jajko sprawia, że sałatka jest bardziej pożywna.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24003
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24003
Składniki
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie z niewielką ilością cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Wystudzić. Jajka na twardo obrać i pokroić w ósemki. Ogórka obrać i pokroić na grubsze półplasterki. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać posiekane dymki ze szczypiorem. Majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser feta i pieprz. Całość zmiksować na gładki sos. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Schłodzić przed podaniem.