Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Brokuł świetnie łączy się z wieloma produktami, w tym także ze słoną fetą. Taka kombinacja smaków z kolei super smakuje z dodatkiem słodkiej kukurydzy i odświeżającego ogórka. Jajko sprawia, że sałatka jest bardziej pożywna.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5498
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47974
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165811
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5498
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47974
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165811
Składniki
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie z niewielką ilością cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Wystudzić. Jajka na twardo obrać i pokroić w ósemki. Ogórka obrać i pokroić na grubsze półplasterki. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać posiekane dymki ze szczypiorem. Majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser feta i pieprz. Całość zmiksować na gładki sos. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Schłodzić przed podaniem.