Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z brokułem, kurczakiem, jajkiem i mozzarellą z dodatkiem pomidorów i sosu czosnkowego to sprawdzona propozycja na każdą okazję. Taka sałatka to wyrafinowana kombinacja smakowa dla naszego podniebienia, jest pyszna, pożywna i szybka w przygotowaniu.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4696
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2896
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15621
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4696
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2896
Składniki
W miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, dodajemy czosnek granulowany, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Opłukanego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5-7 minut, po czym studzimy. Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski, łączymy z przyprawą do gyrosa dokładnie mieszając i odstawiamy na 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5 minut do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Umyte pomidorki przekrawamy wzdłuż na pół.
Na płaskim talerzu układamy różyczki brokuła, kawałki kurczaka, ćwiartki jajek, połówki pomidorków, oraz kulki mozzarelli, całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły.