Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z brokułem, kurczakiem, jajkiem i mozzarellą z dodatkiem pomidorów i sosu czosnkowego to sprawdzona propozycja na każdą okazję. Taka sałatka to wyrafinowana kombinacja smakowa dla naszego podniebienia, jest pyszna, pożywna i szybka w przygotowaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4512
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4512
Składniki
W miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, dodajemy czosnek granulowany, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Opłukanego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5-7 minut, po czym studzimy. Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski, łączymy z przyprawą do gyrosa dokładnie mieszając i odstawiamy na 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5 minut do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Umyte pomidorki przekrawamy wzdłuż na pół.
Na płaskim talerzu układamy różyczki brokuła, kawałki kurczaka, ćwiartki jajek, połówki pomidorków, oraz kulki mozzarelli, całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły.