Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka z brokułem, kurczakiem, jajkiem i mozzarellą z dodatkiem pomidorów i sosu czosnkowego to sprawdzona propozycja na każdą okazję. Taka sałatka to wyrafinowana kombinacja smakowa dla naszego podniebienia, jest pyszna, pożywna i szybka w przygotowaniu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1873
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
W miseczce umieszczamy jogurt oraz majonez, dodajemy czosnek granulowany, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Opłukanego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5-7 minut, po czym studzimy. Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Pokrojone mięso przekładamy do miski, łączymy z przyprawą do gyrosa dokładnie mieszając i odstawiamy na 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5 minut do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Umyte pomidorki przekrawamy wzdłuż na pół.
Na płaskim talerzu układamy różyczki brokuła, kawałki kurczaka, ćwiartki jajek, połówki pomidorków, oraz kulki mozzarelli, całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły.