Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pożywna i kolorowa - idealna na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub lekki posiłek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 672
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1181
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 756
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113250
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 672
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1181
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 756
Składniki
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Zahartować w zimnej wodzie, odcedzić i wystudzić. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć różyczki brokuła, pokrojone na ósemki jajka na twardo i pomidory. Sałatkę posypać wiórkami sera. Składniki sosu połączyć. Gotową sałatkę polać sosem i podawać od razu po przygotowaniu. Rady: W wersji light majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.