Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna sałatka, do tego super sos, który można wykorzystać do innych sałatek.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Do naczynia wlać jogurt naturalny, dodać majonez i musztardę, wymieszać. Następnie dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i doprawić do smaku, zblendować. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Pokroić na ćwiartki. Pomidorki przekroić na połówki. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Na dnie salaterki ułożyć mix sałaty, polać połową przygotowanego sosu. Następnie rozłożyć brokuł, jajka i pomidorki, polać sosem, posypać pestkami słonecznika i posiekaną natką pietruszki.