Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z buraczków i marchewki to idealny dodatek do obiadu i kolacji na ciepło. Ma słodko-kwaśny smak. Wypróbuj!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10780
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10780
Składniki
Buraki umyj pod bieżącą wodą. Odkrój końcówki i umieść w garnku. Zalej zimną wodą, posól i gotuj do miękkości (około 40 minut). Odcedź, odstaw do ostygnięcia, a następie obierz. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż do miski.
Teraz przygotuj marchew. Najpierw ją obierz, a następnie możesz ją pokroić formując dowolne kształty albo zetrzeć na tarce. Dodaj do buraków.
Cebulę obierz, posiekaj drobno albo zetrzyj a tarce. Dodaj do pozostałych składników.
Połącz olej, ocet, cukier, sól i pieprz. Zalej sałatkę i wymieszaj składniki. Wstaw do lodówki na minimum 40 minut przed podaniem