Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z pieczonym burakiem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, jajkami i majonezem.Smaczna przekąska, świetny dodatek do dań mięsnych lub kanapek.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8687
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8687
Składniki
Buraczka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godz. /możemy też użyć buraczka gotowanego/. Buraka studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, wyjmujemy ze skorupki i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę /odsączamy z soku/. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.