Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z pieczonym burakiem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, jajkami i majonezem.Smaczna przekąska, świetny dodatek do dań mięsnych lub kanapek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 835
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 835
Składniki
Buraczka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 1,5 godz. /możemy też użyć buraczka gotowanego/. Buraka studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, wyjmujemy ze skorupki i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę /odsączamy z soku/. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.