Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa stanowią doskonały dodatek do naszych potraw. Podawane na różne sposoby urozmaicają naszą dietę.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5821
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5821
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 337
Składniki
Rukolę umyć , ułożyć warstwę na talerzu. Buraki upiec wcześniej lub skorzystać z gotowych kupionych w sklepie. Pokroić w plastry , ułożyć.
Pomidora umyć , pokroić w plastry , ułożyć na burakach. Nektarynkę umyć , usunąć pestkę , położyć na pomidorach. Ser feta pokroić w grubszą kostkę ułożyć między dwa plastry nektarynki . Oliwki przekroić na połowę , ułożyć obok sera.
Cebulkę umyć, pokroić na drobno posypać, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.