Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze słodkimi burakami, delikatną burratą i chrupiącymi orzechami włoskimi. Sałatka jest idealna na lunch do pracy lub lekką kolację.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 715
Składniki
Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, aż do lekkiego zarumienienia. Buraki możemy samodzielnie ugotować i obrać lub kupić już ugotowane (tak, jak ja zrobiłam). Ugotowane buraki kroimy w kostkę, pomidory kroimy na połówki. Składniki na sos mieszamy. Łączymy roszponkę, buraki, pomidory, suszone pomidory oraz sos. Całość posypujemy prażonymi orzechami włoskimi, na górze układamy burratę, dekorujemy sosem balsamicznym i płatkami chilli.