Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonym burakiem, gruszką, fetą, orzechami i pestkami dyni. Pyszna, kolorowa i bardzo zdrowa!
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 31
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 74
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 31
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 74
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 115
Składniki
Do sałatki użyłam pieczonego buraka. Polecam piec buraka przy okazji pieczenia ciasta czy obiadu. Powinien piec się w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 180-200 stopniach przez co najmniej godzinę i pozostać w piekarniku do ostygnięcia. Zimnego buraka obieramy. Buraka, gruszkę i suszone pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy roszponkę. Składniki na sos mieszamy i łączymy z sałatką. Sałatkę układamy na talerzach, posypujemy serem feta w kostkach, pestkami dyni i pokrojonymi orzechami włoskimi. Można udekorować plasterkiem gruszki.