Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pieczonym burakiem, gruszką, fetą, orzechami i pestkami dyni. Pyszna, kolorowa i bardzo zdrowa!
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5050
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2586
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 407
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 132
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1619
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5050
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2586
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 407
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 132
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1619
Składniki
Do sałatki użyłam pieczonego buraka. Polecam piec buraka przy okazji pieczenia ciasta czy obiadu. Powinien piec się w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 180-200 stopniach przez co najmniej godzinę i pozostać w piekarniku do ostygnięcia. Zimnego buraka obieramy. Buraka, gruszkę i suszone pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy roszponkę. Składniki na sos mieszamy i łączymy z sałatką. Sałatkę układamy na talerzach, posypujemy serem feta w kostkach, pestkami dyni i pokrojonymi orzechami włoskimi. Można udekorować plasterkiem gruszki.