Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pełna smaków i zdrowia - pieczony burak, gruszka, ser halloumi i orzechy piniowe w pysznym sosie z octem balsamicznym. Sałatka jest idealna na pudełkowe śniadanie.
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 91
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 135
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 91
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 135
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Składniki
Buraki myjemy, osuszamy i zamykamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 200 stopniach przez 60 minut. Sprawdzamy widelcem, czy są już miękkie. Jeśli nie, dopiekamy jeszcze 10 minut. Duże buraki mogą wymagać nieco dłuższego pieczenia. Buraki po lekkim ostudzeniu obieramy i kroimy w większą kostkę. Gruszkę również kroimy w grubszą kostkę. Mieszamy składniki na sos. Łączymy buraki i gruszkę z sosem. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem. Ser halloumi kroimy w plasterki i każdy plaster na pół po przekątnej. Smażymy na nasmarowanej tłuszczem patelni, aż ser lekko zarumieni się z obu stron. Sałatkę rozkładamy na dwóch talerzach. Posypujemy orzechami piniowymi (można je wcześniej uprażyć). Na sałatkach układamy plasterki sera.