Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa sałatka z pieczonym burakiem, jarmużem, ananasem i serem feta. Kolorowa i pełna witamin.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 124
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 557
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 124
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 557
Składniki
Buraki zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy jest już miękki. Jeśli nie, to dopiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku. Po ostudzeniu obieramy ze skórki. Buraki, ananasa i ogórki kroimy w plastry. Pomidory kroimy na połówki, a jarmuż na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę Olej mieszamy z gotową mieszanką sałatkową. Wszystkie składniki mieszkamy z sosem.