Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa sałatka z pieczonym burakiem, jarmużem, ananasem i serem feta. Kolorowa i pełna witamin.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 200
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 200
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 960
Składniki
Buraki zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy jest już miękki. Jeśli nie, to dopiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku. Po ostudzeniu obieramy ze skórki. Buraki, ananasa i ogórki kroimy w plastry. Pomidory kroimy na połówki, a jarmuż na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę Olej mieszamy z gotową mieszanką sałatkową. Wszystkie składniki mieszkamy z sosem.