Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa sałatka z pieczonym burakiem, jarmużem, ananasem i serem feta. Kolorowa i pełna witamin.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1370
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1262
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1370
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1262
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Składniki
Buraki zamykamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 200 stopniach przez godzinę. Sprawdzamy, czy jest już miękki. Jeśli nie, to dopiekamy jeszcze 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku. Po ostudzeniu obieramy ze skórki. Buraki, ananasa i ogórki kroimy w plastry. Pomidory kroimy na połówki, a jarmuż na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę Olej mieszamy z gotową mieszanką sałatkową. Wszystkie składniki mieszkamy z sosem.