Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem i soczystą gruszką. Zaskakuje ciekawym połączeniem składników. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzi się zarówno na imprezie, jak i w roli drugiego śniadania do pracy. Po prostu pycha!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3033
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 632
Składniki
Roszponkę wykładamy na spód dużego talerza. Gotowane buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Gruszkę myjemy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy w paski podobnie jak buraka. Ser feta kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz z roszpunką. Sałatkę polewamy kemem z octu balsamicznego (ja zawsze kupuję gotowy krem w małej butelce). Dla wzbogacenia smaków i tekstur do sałatki można dorzucić również orzechy lub ziarna słonecznika. Smacznego!