Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu sałatka z burakiem i soczystą gruszką. Zaskakuje ciekawym połączeniem składników. Jej przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. Sprawdzi się zarówno na imprezie, jak i w roli drugiego śniadania do pracy. Po prostu pycha!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5958
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 746
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5958
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 746
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 819
Składniki
Roszponkę wykładamy na spód dużego talerza. Gotowane buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Gruszkę myjemy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne, następnie kroimy w paski podobnie jak buraka. Ser feta kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz z roszpunką. Sałatkę polewamy kemem z octu balsamicznego (ja zawsze kupuję gotowy krem w małej butelce). Dla wzbogacenia smaków i tekstur do sałatki można dorzucić również orzechy lub ziarna słonecznika. Smacznego!